Všechny

Soudobá toxická zátěž a její ( možné) řešení

 

 

Moderní způsob života má řadu výhod, za které těžce platíme znečišťováním naší planety. Tiší zabijáci 21. století jsou jedovaté těžké kovy a chemické látky, které se v průběhu života hromadí v lidském těle. V minulém století bylo vytvořeno více než 80 000 chemických látek. USA každoročně vypouštějí do životního prostředí ohromující dvě miliardy těchto jedovatých látek a zamořují vzduch, vodu, půdu, rostliny, zvířata a samozřejmě i lidi. Rtuť, olovo, kadmium, arzen, pesticidy, insekticidy, dioxiny, furany, ftaláty, organické těkavé látky a polychlorované bifenyly jsou jen některé z cizorodých látek, které vytvářejí nadměrnou tělesnou zátěž škodlivými chemikáliemi.

Situace je opravdu dost špatná. Většina lidí má v buňkách uložených 400 až 800 látek, které jsou potenciálně toxické a mohou způsobovat rakovinu, narušovatendokrinní systéma poškozovat geny. Lidský plod se nyní vyvíjí v děloze kontaminované 287 cizími chemickými látkami. Přes 630 000 ze čtyř milionů dětí, které se ročně narodí v USA, hrozí riziko poškození mozku a potíže s učením z důvodu expozice rtuti v děloze. Hladina rtuti v pupečníkové krvi je ve skutečnosti 1.7krát vyšší než koncentrace v matčině krvi!

Souvisí epidemie rakoviny s těmito škodlivinami? Podle názoru odborníků z Fakulty preventivní medicíny Kolumbijské univerzity je 95 % případů rakoviny způsobeno špatnou stravou a toxicitou životního prostředí. Nejde jen o rakovinu. Jedovatými látkami je nejvíc zasažen imunitní, nervový a endokrinní systém. Přítomnost toxinů v těchto systémech může způsobovat řadu chronických zdravotních potíží, včetně imunitní dysfunkce, autoimunity, astmatu, alergií, autismu, rakoviny prsu, kognitivních deficitů, chronického únavového syndromu, předčasné puberty,endometriózy, samovolných potratů, změn nálady, neurologických onemocnění, obezity, sníženého libida, snížené funkce štítné žlázy, reprodukční dysfunkce a deregulace glukózy.

Ze všech toxických expozic je nepochybně nejdestruktivnější rtuť. Je to smrtící neurotoxin způsobující psychické, neurologické, enzymatické a imunologické problémy. Rtuť přispívá k příčinám všech známých výše jmenovaných nemocí, včetně třeba Alzheimerovy choroby. Jakmile se jedovaté látky, jako je rtuť a olovo, dostanou do organismu, je obtížné je odstranit. Nahromaděné jedy rychle zahltí detoxifikační dráhy a v konečném důsledku mohou způsobit závažné symptomy nebo chronické, vysilující onemocnění.

Podle renomovaného průkopníka v oblasti zbavování organismu těžkých kovů Dietricha Klinghardta existuje přímá souvztažnost mezi uloženými toxiny a infekčními patogeny. Klinghardt tvrdí, že „v těle existuje pro každý ekvivalent uložených toxinů stejné množství patogenních mikroorganismů“. Přítomnost nahromaděných toxinů způsobuje nedostatečnost imunitního systému, která podporuje růst patogenů, jako jsou bakterie, viry, plísně a cizopasné organismy. Klinghardt prokázal, že „patogenní mikroorganismy mají tendenci usídlovat se v částech těla nejvíce znečištěných jedovatými kovy“. Zachování zdraví i uzdravení vyžaduje účinný přístup s dvojím účinkem, který očišťuje tělo od jedovatých látek a zároveň eliminuje infekční mikroorganismy.

Zeolit je přírodní minerál, který vznikl z vulkanického prachu, jenž se před více než 300 miliony lety dostal do atmosféry při prudkých erupcích. Civilizace na celém světě po tisíce let používaly zeolit jako tradiční lék. Zeolit je jedinečný díky své mřížkovité, plástvovité struktuře, která má negativní náboj. Tento minerál při požití přitahuje toxické těžké kovy, chemické prvky a volné radikály. Nenávratně je váže a vylučují se v moči. Tomuto procesu se říká chelatace. Mnohé jedy mají pozitivní náboj a zeolitová mřížka je přitahuje jako magnet piliny. Oproti jiným detoxikačním prostředkům má zeolit výraznou výhodu, že přednostně váže těžké kovy – nejprve rtuť, poté olovo a další. Následují chemické jedy, jako například pesticidy, herbicidy, plasty a dokonce i radioaktivní částice. Neodstraňuje však vzácné živiny, jako je vápník a hořčík. To však zdaleka není všechno.

page1image942144page1image946560page1image948672

Výzkum prokázal, že má na tělo řadu dalších důležitých účinků. Zeolit na rozdíl od klasických antioxidantů nezneškodňuje radikály tím, že jim věnuje elektron, aby je stabilizoval. Místo toho je zachycuje. Jakmile se zachytí v zeolitu, lze deaktivovaný volný radikál bezpečněvyloučit z organismu. Má rovněž širokospektrální protivirové schopnosti, které působí proti virovým infekcím dvěma způsoby: za prvé, přitahují a vážou virové sub-částice, a tudížnarušuji virovou replikaci a vylučují ji z těla. Za druhé, brání množení virů. Zeolit navíc pomáhá udržovat správné pH a přispívá k vylučování karcinogenních jedovatých látek z organismu, zvláště nitro aminů. K nejběžnějším zdrojům těchto dusičnanů patří uzeniny, cigarety a pivo; bývají spojovány s rakovinou slinivky břišní, žaludku a tlustého střeva. Zeolit působí proti průjmu, podporuje zdravé trávení a povzbuzuje vstřebávání živin. Jeho schopnost zachycovat při trávení amonné ionty podporuje zdravější trávicí systém, ménězatížený škodlivinami.

(Zdroj: Sherrill Sellmanová, Doba jedová 4 – Hormony)

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..