Společnost, která produkuje EPI bioregulátory, používá nejnovější pokroky v epigenetice, kvantové fyzice a mikrobiologii na základě své technologie výroby a zpracování rostlinných surovin, vyvinula řadu bioregulátorů série EPI. Tato technologie umožňuje „připojit“ aktivní regulační proteiny a peptidové látky – proteinové epigenetické markery ke speciálně připraveným směsím rostlinných složek (EPI-kod). EPI-kody jsou schopny významně ovlivnit určité části DNA buněk, a tím změnit expresi genů („zapnutí“ nebo „vypnutí“).

Každý bioregulátor EPI je schopen prostřednictvím různých regulačních proteinů vytvořit podmínky pro syntézu messengerové RNA nebo mRNA na matrici DNA (kontrola genové exprese – aktivace nebo potlačení syntézy). Takový účinek je realizován vazbou na specifické oblasti DNA odpovídajících bílkovin a tak na mRNA vynikají takto kódované geny.

Každý doplněk stravy řady EPI má své vlastní epigenetické markery peptid-proteinů, které mění expresi genu, ale nemění specifičnost samotné DNA matrice.

Tento proces se nazývá EPI kódováním (jemným EPI kódováním).

EPI kódování může přeprogramovat buňky nebo změnit jejich fenotyp (soubor všech pozorovatelných vlastností a znaků živého organismu), a také aktivovat další mechanismy změny genové exprese bez ovlivnění DNA sekvence. To umožňuje normalizovat práci jednotlivých orgánů nebo systémů těla v celku, nebo „zapíná“ schopnost těla obnovit funkce konkrétního orgánu (systému) do fyziologické normy.

Epigenom je soubor molekulárních značek, které regulují genovou aktivitu, ale nemění primární strukturu DNA.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..