Zakázaný vitamín B15

Nechtěli byste vědět, že dva z vitamínů B-komplexu pomáhají v prevenci fibromyalgie a podporují zotavení ze závislosti na alkoholu a drogách? Všechna ostatní zvířata instinktivně vědí, že vitamíny B15 a B17 jsou prevencí rakoviny přírody v přírodě. Lidé mohou tyto dva vitamíny získat z potravin, ale jsou ve Spojených státech zakázány, pokud jsou prodávány v doplňku vitamínů B- Complex, a nejsou zahrnuty v žádných průmyslově vyráběných potravinách.

Vitamín B15, také známý jako kyselina pangamová, je v Americe kontroverzním vitamínem a byl odstraněn z doplňků B-komplexu. Kyselina pangamová není v USA k dispozici, protože FDA stáhla výrobky s kyselinou pangamovou z trhu před více než dvěma desítkami let. FDA však monitoruje širokou škálu zdravotních stavů léčených B15 v jiných zemích.

Rusko je nejprogresivnější zemí používající B15 a věří, že je to velmi důležitá živina, která léčí řadu symptomů a nemocí. Ruští vědci prokázali, že suplementace kyselinou pangamovou může snížit hromadění kyseliny mléčné u sportovců, a tím snížit svalovou únavu a zvýšit vytrvalost. Hum, myslíte si, že by tento vitamín mohl pomoci při fibromyalgii?

B15 se v Rusku pravidelně používá k mnoha zdravotním problémům, včetně: – Alkoholismus
– Drogová závislost
– Stárnutí a senilita

– Minimální poškození mozku u dětí – Autismus
– Schizofrenie
– Srdeční choroba

– Vysoký krevní tlak; cukrovka – Kožní choroby
– Nemoc jater
– Chemické otravy

Dimethylglycin (DMG) byl ve Spojených státech používán jako náhrada za B15, protože se předpokládá, že zvyšuje produkci kyseliny pangamové v těle. Dimethylglycin se spojuje s kyselinou glukonovou za vzniku kyseliny pangamové. DMG je považován za aktivní složku kyseliny pangamové.

Kyselina pangamová se nachází většinou v rostlinných potravinách. Najdeme ji v:

  • semena a jádra rostlin;
  • hnědá rýže;
  • celozrnné pečivo;
  • Pivovarské kvasnice;
  • lísková jádra, piniové oříšky a mandle;
  • vodní meloun;
  • hrubá pšenice;
  • meloun;
  • dýně.

 

B15 pomáhá při tvorbě specifických aminokyselin, jako je methionin. Hraje roli při oxidaci glukózy v buněčném dýchání. Stejně jako vitamín E působí jako antioxidant, který pomáhá prodloužit život buněk díky ochraně před oxidací.

Kyselina pangamová mírně stimuluje endokrinní a nervový systém a posílením funkce jater pomáhá v procesu detoxikace.

Bylo prokázáno, že B15 snižuje hladinu cholesterolu v krvi, zlepšuje cirkulaci a celkové okysličování buněk a tkání a je nápomocný při arterioskleróze a hypertenzi – některých z nejčastějších amerických chorob.

V Evropě byl vitamin B15 používán k léčbě předčasného stárnutí, a to jak díky oběhovému stimulu, tak díky antioxidačním účinkům. Pomáhá chránit tělo před škodlivinami, zejména oxidem uhelnatým. Kyselina pangamová (a případně DMG) nabízí podporu každému, kdo žije ve velkém znečištěném městě nebo ve vysokém stresu.

Jak již bylo zmíněno, v Rusku se kyselina pangamová používá k léčbě závislosti na alkoholu a věří se, že snižuje chuť na alkohol. Bylo hlášeno, že snižuje kocovinu. B15 se také používá k léčbě únavy, astmatu a revmatismu a dokonce má některé antialergické vlastnosti. Někteří dětští psychiatři hlásili dobré výsledky při používání kyseliny pangamové u emočně narušených dětí; slouží ke stimulaci jejich řečových schopností a souvisejících mentálních funkcí. B15 může být také užitečnou živinou pro autismus, ale je zapotřebí přesnější výzkum.

V současné době je nezákonné distribuovat B15 ve Spojených státech, ačkoli to bylo používáno jako doplněk na nějakou dobu přes 1970. Nejběžnější formou kyseliny pangamové je pangamát vápenatý, ale jeví se jako dimethylglycin (DMG), aktivní složka oslavovaná v Rusku. Kyselina pangamová nebo DMG se často užívá s vitamínem E a vitamínem A. Běžné množství DMG je 50-100 mg. užívá se dvakrát denně, obvykle se snídaní a večeří. Tato úroveň příjmu může zlepšit celkovou energetickou hladinu, podpořit imunitní systém a snížit chuť na alkohol, což je velmi užitečné při zmírňování chronických problémů s alkoholem.

 

Pro více informací o vitaminu B15 navštivte The Richardson Cancer Prevention Diet.

Mohlo by se vám také líbit...

1 komentář

  1. Petruško,
    Tvé stránky jsou úžasné,přeji Ti překrásný den…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..