BERESTA

Lidé po staletí oceňovali a znali léčivé účinky březové kůry. I dnes se bříze říká teplé dřevo. Kousek březové kůry nebo výrobek z březové kůry zůstává teplý i v chladné místnosti, protože má velkou pozitivní energii. Stačí, aby se na ni vzrušení lidé podívali a chvíli ji drželi v rukou, a hned se uklidní. Rusové říkali, že bříza zbaví člověka bolesti a dodá mu zdraví. Mnozí rolníci v Rusku nosili boty z březové kůry a kostry nikoli z chudoby, ale aby si udrželi zdraví a chránili klouby před revmatismem.

Léčivé vlastnosti břízy jsou člověku známy již dlouho. Bříza poskytuje vše pro lidské zdraví: kůru, mízu, pupeny, jemné kořeny, listy, mladé větvičky, březové houby, dehet, březové dřevěné uhlí. Má také vynikající bioenergetický účinek. V březovém háji se budete cítit uvolnění, čilí a plní životní energie. V herbářích XYI-XYII. století jsou uvedeny četné rady pro léčbu nemocí. Pomocí březové kůry se léčily nemoci kloubů, nervového a močového systému. Březová kůra se používala k zakrytí ran, aby se rychleji hojily a nehnisaly.

Březová kůra zmírňuje bolesti hlavy, hojí rány a reguluje krevní tlak. Čelenky a spony do vlasů vyrobené z březové kůry nevytvářejí statickou elektřinu a šperky z březové kůry neobsahují látky, které způsobují podráždění pokožky.

Léčivý extrakt z březové kůry, který se po staletí používá při léčbě i v domácnosti, je přirozenou kombinací různých léčivých přírodních látek – betulinu, lupeolu, kyseliny betulinové atd.

Betulin, obsažený v horní vrstvě kůry břízy (ochranná látka samotné břízy, která zbarvuje její kmen do bíla), je hlavní biologicky aktivní složkou extraktu.

Březová kůra se skládá z jedné třetiny z betulinu, který má také jiný název, březový kafr. Nejprve v USA a poté v Rusku se tato látka stala známou jako „bílé zlato“ pro své zvláštní biologické vlastnosti.

Březová kůra (bříza) se získává především z rostoucích stromů a stromů po kácení. Březová kůra se nařízne do bílé vrchní vrstvy kůry až k bříze. Nejlepší březová kůra je ze střední části stromu. Surovina se suší na čerstvém vzduchu. Surovina je oficiálně schválena pro lékařské použití v Rusku, USA a mnoha dalších zemích.

Betulin

chrání jaterní buňky před poškozením různými chemickými látkami.
zabraňuje vzniku rakovinných buněk, potlačuje původce tuberkulózy a pomáhá vám vyhnout se onemocnění při těsném kontaktu s nemocnými lidmi.
pomáhá neutralizovat a vyplavovat škodlivé látky z těla.
Zmírňuje příznaky alergií: alergickou rýmu, slzení (sennou rýmu), kožní vyrážky atd.
usnadňuje průběh onemocnění.
v krabicích z březové kůry vydrží chléb mnohem déle než obvykle a netrvá dlouho a zplesniví.
je dlouhodobě osvědčený způsob dezinfekce vzduchu. Stačí pár kapek březového dehtu, který se vyrábí z březové kůry, kápnout ho na uhlí a vzduch v místnosti se stane téměř sterilním. V dřívějších dobách se používal k přípravě místností pro porod.
Ne nadarmo čínští lékaři nazývají naši břízu ruským ženšenem.
Jak ruská lidová medicína, tak zahraniční a ruská oficiální medicína uznávají, že březová kůra a její složky mají zdraví prospěšné účinky. Je známo, že březová kůra se skládá z jedné třetiny z betulinu, který má jiný název – březový kafr. Tato látka byla nejprve v USA a poté v Rusku nazývána „bílým zlatem“, a to pro své zvláštní biologické vlastnosti.
Březová kůra (bříza) se získává především z rostoucích stromů a stromů po kácení. Březová kůra se nařízne do bílé vrchní vrstvy kůry až k bříze. Nejlepší březová kůra je ze střední části stromu. Surovina se suší na čerstvém vzduchu.
Tato surovina je oficiální (tj. schválená pro lékařské použití) v Rusku, USA a mnoha dalších zemích.
Betulin má antitoxické, hepatoprotektivní a alkohol-protektivní účinky, které byly studovány na třech klasických modelech hepatitidy. Byly studovány také antistresové účinky extraktu z březové kůry, hepatoprotektivní účinky při akutních žaludečních lézích, reserpinových a histaminových vředech, subchronických butadionových, acetylsalicylových vředech a chronických acetátových vředech. Zároveň extrakt z březové kůry prokázal nejen gastroprotektivní účinek na úrovni befunginu a plantaglucidu, ale měl také komplexní účinek na žaludeční sliznici při jejím poškození. Vliv souvisí jak s ovlivněním ochranných faktorů, tak s útlumem acido-peptického potenciálu žaludeční šťávy a snížením hladiny kyseliny chlorovodíkové. Zároveň extrakt z březové kůry vykazoval protikřečové, analgetické a flogistické účinky.

Co je na březové kůře tak úžasného?

Bříza je nádherný a krásný materiál. Jeho lehká a pevná konstrukce má také neobvyklou energii.

Bříza přitahovala lidi svou oslnivě bílou kůrou – březovou a zelenou. Léčivé účinky březové mízy, listů a březové kůry jsou známy již od starověku. Březová kůra má velký léčivý potenciál.

Všimněte si, že břízy se nikdy nepoužívaly ke stavbě domů. Proč ne? Březové dřevo totiž rychle hnije. A jak tedy může bříza růst vysoko na obloze po celá desetiletí? Vzhledem k jedinečným vlastnostem březové kůry – březové kůry. Březová kůra má silné protiplísňové, antivirové a baktericidní účinky. Když jste v lese, šťouchněte nohou do dlouhé padlé břízy. Pouze březová kůra odolá vaší noze. Dřevo se proměnilo v prach, ale březová kůra je zachovalá. Není třeba dodávat, že Novgorodské rukopisy z březové kůry jsou staré téměř 700 let, ale po celá ta léta byly pohřbeny. A teprve poslední půlstoletí jsou v muzeu.

Fytoncidy jsou těkavé látky, které chrání rostliny před škůdci na dálku. Fytoncidy vylučované listy břízy jsou dobře známé. V březovém háji je maximálně 400 patogenů na metr krychlový vzduchu. Pro srovnání, norma pro operační sály je 500. Březová kůra vylučuje fytoncidy. Přímý důkaz? Není zač! Pytle z březové kůry uchovávají chléb mnohem déle než obvykle. Další příklad: známá metoda dezinfekce vzduchu. Stačí pár kapek březového dehtu, který se získává z březové kůry, kápnout ho na uhlí a vzduch v místnosti se stane téměř sterilním. Takto se za starých časů připravovaly místnosti pro porod. Naši předkové znali mnohá tajemství dlouhověkosti.

Jak již bylo zmíněno, chléb v březových bednách dlouho neplesniví. Nyní si na místě březového chleba představte člověka. V domě s výrobky z březové kůry člověk dýchá léčivý vzduch. Homeopatické dávky fytoncidů z březové kůry bojují o jeho zdraví neustále, ve dne v noci. A co je například stomatitida? Jedná se o onemocnění dutiny ústní způsobené houbou rodu Candida. Je to také specialita březové kůry. Byl také prokázán účinek březové kůry proti viru herpesu. Zdravý člověk si samozřejmě na první pohled může myslet, že to všechno je k ničemu. Je však třeba nezapomínat na profylaxi. Koneckonců, není možné ušetřit na zdraví, aniž by došlo k jeho poškození, ale je možné ho obnovit. Vyzkoušejte si to sami – naše produkty z březové kůry jsou dostupné pro každého, je to opravdu lidová medicína.

Vložky z březové kůry léčí!

Univerzální novinka pro vaše zdraví – vložky z březové kůry!
Je překvapivé, že vojáci a důstojníci carské armády nikdy neměli plísňové infekce, protože nosili boty se stélkami z březové kůry!

V čem spočívá tajemství užitečných vlastností březové kůry?

Na konci dvacátého století bylo objeveno tajemství zázračné síly břízy. Ukázalo se, že bříza, zejména její kůra – březové lýko – je bohatá na betulin. Po řadě studií se ukázalo, že betulin má velmi silné protizánětlivé, protiplísňové, antivirové a antibakteriální účinky a příznivě působí na lidské zdraví.
Betulin se z vložek rovnoměrně odpařuje a má terapeutický účinek.

–   Především snižuje pocení nohou, eliminuje plísně a bakterie a zajišťuje, že při nošení vložek zmizí zápach nohou.
–   Za druhé betulin proniká kůží do krevního oběhu, léčí bolesti kloubů, ulevuje unaveným nohám, zvyšuje odolnost organismu proti nemocem a vzniku rakoviny. Existují studie, které ukazují, že betulin zlepšuje funkci jater.

Tyto látky vstupují do našeho těla z březové kůry prostřednictvím biologických bodů a stimulují činnost vnitřních orgánů. Bylo vědecky ověřeno, že prospěšné látky z březové kůry působí na zrak, plíce, srdce, játra, ledviny, žaludek, slezinu, střeva, močový měchýř a sedací nerv.

Chůze v botách s vložkami z březové kůry je nejen příjemná, ale také užitečná!

Dnes je betulin pod přísným dohledem imunologů a onkologů! Lékaři doufají, že betulin pomůže zvládnout nízkou obranyschopnost organismu a rozvoj rakoviny.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..