Vitamin B 15 – kyselina pangamová 60 kapslí/ 150mg

Vitamín B15, známý svými různými potenciálními přínosy pro zdraví,

včetně zvýšení sportovní vytrvalosti, antioxidačních vlastností a

pomoci při zdravém stárnutí, se může ukázat jako velmi cenný pro

jednotlivce, kteří chtějí doplnit své zdraví silným vitamínem.

Vitamín B15, jak naznačuje jeho název, je členem kategorie vitamínů B , skupiny živin, které hrají zásadní roli v našich tělesných
funkcích. Protože si naše tělo nedokáže samo vyrobit vitamíny B, je nezbytné, abychom naši stravu doplnili o vitamíny B. Tyto živiny jsou důležité pro každodenní život.

PŘÍNOSY užívání vitamínu B 15

1. Lepší energie, metabolismus a buněčné funkce: Vitamin B15 může fungovat jako dárce methyl.

Dárci methylu jsou důležitými mikroživinami, které hrají podstatnou roli v mnoha buněčných funkcích, včetně syntézy proteinů, replikace DNA a metabolismu. Když naše těla postrádají methylové donory, můžeme zaznamenat poruchy energetického metabolismu, svalové poruchy, tučná játra nebo problémy se syntézou bílkovin v játrech. Narušení těchto základních tělesných funkcí může mít vážný dopad na naše zdraví a živobytí.

Klinické studie prováděné v Německu prokázaly slibné známky toho, že kyselina pangamová je donorem methylu. Pokud je to pravda, vitamín B15 může podporovat a zvyšovat účinnost těchto životně důležitých buněčných funkcí. Ve skutečnosti může kyselina pangamová podporovat vyšší energetické hladiny, snižovat únavu, zlepšovat metabolismus a zlepšovat zdraví svalů a jater.

2. Zdraví mozku: Vitamin B15 při léčbě vyčerpání kyslíku
Naše mozky potřebují k plnění svých běžných funkcí stálý a konstantní tok kyslíku. Když je mozek v důsledku zranění nebo určitých zdravotních stavů narušen stálý tok kyslíku, přenese náš mozek do takzvaného hypoxického nebo anoxického stavu vyčerpání kyslíku. K hypoxickému stavu dochází, když mozku částečně chybí přísun kyslíku, zatímco celkový nedostatek kyslíku se nazývá anoxický stav.

V experimentu prováděném na zvířecích subjektech studie zjistila, že vitamín B15 může podporovat oxidační procesy a pomáhat tělu při obnově normální funkce, když má nedostatek kyslíku vliv na mozek. Zvířecí subjekty byly vystaveny vysokým nadmořským výškám, kde snášely hladovění kyslíkem, a kyselina pangamová pomohla obnovit jejich těla do normálních funkcí. Pokud jsou tyto výsledky spolehlivé, naznačují, že vitamín B15 může hrát roli v oxidaci buněk a mohly by být prozkoumány jako možnost podpory koronárního oběhu.

3. Detoxikační činidlo: Vitamin B15 jako antioxidant pro játra a

jiné orgány

Živiny s antioxidačními vlastnostmi jsou ty, které po určitou dobu pomáhají tělnímu procesu zbavovat buňky a orgány, zejména játra, nežádoucích toxických látek, jako je alkohol, chlor a další nezdravé sloučeniny.
Podle studie provedené na lékařské fakultě v Soulu může vitamín B15 působit jako detoxikátor tím, že pomáhá v těle inhibovat tvorbu a regeneraci toxických látek volných radikálů. Kyselina pangamová tím může potlačit replikaci toxinů, a tím pomoci zbavit tělo toxických látek. Pokud je to pravda, vitamín B15 může hrát důležitou roli v antioxidačních a protizánětlivých aktivitách v těle.

Díky svým antioxidačním vlastnostem je vitamín B15 potenciálně vhodný pro lidi, kteří chtějí překonat dopady a poškození způsobené kouřením, používáním alkoholu, znečišťujícími látkami ve městě, toxickými potravinami a dalšími moderními návyky, které v těle vytvářejí toxiny. Kyselina pangamová byla dokonce použita k uzdravení alkoholiků a drogově závislých při detoxikaci jejich jater a těl od těchto škodlivých látek.

4. Zdraví srdce: Vitamin B15 může pomoci podpořit snížení hladiny cholesterolu v krvi
Jak víme, vysoký cholesterol je závažným rizikovým činitelem ischemické choroby srdeční, infarktu, onemocnění jater a ledvin a dalších nežádoucích zdravotních stavů. Vitamin B15 může být doplňkem, který byste měli zvážit, pokud jste byli vyšetřeni a ve skutečnosti máte vysoký cholesterol.

Ve studii zahrnující zvířecí subjekty lékaři v Polsku ukázali, že vitamín B15 může snižovat hladinu cholesterolu na stěnách různých životně důležitých orgánů. Užívání vitaminu B15 spolu s pravidelným cvičením, udržováním zdravé hmotnosti a zdravou stravou může pomoci udržet hladinu cholesterolu v krvi na zdravé úrovni.

5. Anti-aging: Vitamin B15 v prevenci předčasného stárnutí
Kvůli výše uvedeným antioxidačním vlastnostem někteří lidé tvrdí, že vitamín B15 může zpomalit zdravou buněčnou smrt a zbavit naše tělo volných radikálů, které způsobují stárnutí a poškození naší pokožky, vlasů a dalších životně důležitých orgánů. V Evropě a dalších zemích po celém světě se v léčbě a prevenci předčasného stárnutí s oblibou používá kyselina pangamová neboli vitamin B15.
Vzhledem ke svým potenciálním vlastnostem proti stárnutí může konzumace vitaminu B15 jako doplňku nebo v přípravcích na péči o pleť s obsahem meruněk pomoci podpořit zdravou a mladistvou pokožku a vlasy.

6. Cvičení vytrvalosti: Vitamin B15 jako sportovní doplněk

Kyselina pangamová je sportovci dobře známá jako doplněk, který může zlepšit sportovní vytrvalost a výkon. Jeho vlastnosti jako donoru methylu a antioxidační živiny mohou zlepšit dodávku kyslíku do cvičících svalů, omezit akumulaci kyseliny mléčné a oddálit únavu a vyčerpání. Při tom mohou sportovci při výkonu zvýšit rychlost, hbitost a energetickou úroveň.

Kromě toho může vitamín B15 pomoci sportovcům zotavit se z přetrénování a zranění podporou buněčné opravy a
detoxikace. Zvýšením účinnosti tělesných procesů může kyselina pangamová poskytnout neuvěřitelnou podporu atletickým aktivitám u pro-sportovců i normálně aktivních jedinců.

7. Léčba autismu: Vitamin B15 jako potenciální pomoc ve zdraví autistických osob

Vitamín B15 se používá jako doplněk pro děti a dospělé s autismem po celém světě. Ve studii provedené v Rusku výzkum ukázal značné zlepšení řečových vzorců u 12 z 15 autistických dětí, které nemohly používat řeč ke komunikaci, bylo léčeno kyselinou

pangamovou. Kromě používání rozšířené slovní zásoby mohly děti ve studii také nakonec používat jednoduché věty a sestavovat řetězce myšlenek, které dříve neuměly.

Schopnost mít tak velký potenciální přínos pro lidské zdraví sahá až k identitě kyseliny pangamové jako donoru methylu. Neurotransmitery v centrálním nervovém systému, které jsou životně důležité pro řeč a další funkce inhibované autismem, vyžadují, aby se skupiny donorů methylu aktivovaly a podporovaly tělesné funkce. Je třeba provést další výzkum na podporu a kvalifikaci této studie a neoficiálních příběhů rodičů z celého světa, kteří při užívání vitaminu B15 zaznamenali velký pokrok v duševním zdraví a chování svých dětí.

8. Podpora zdravých plic: Vitamín B15 při léčbě astmatu a dalších plicních nemocí

V některých studiích byli pacienti schopni omezit používání léků na alergie, steroidů a dalších léků používaných k léčbě astmatu ve prospěch každodenního užívání vitaminu B15.

Kyselina pangamová může mít v těchto případech vliv na zdraví plic díky svým vlastnostem donoru methylu, ze kterých sportovci těží,

Vitamín B15 se používá jako doplněk léčebných procedur

astmatických dětí a dospělých a v mnoha případech se předpokládá,

že pomáhá snižovat dopravní zácpy a zlepšovat dýchání a kvalitu

života.

když se snaží zvýšit svou vytrvalost. Tyto slibné rané studie a příběhy o úspěchu naznačují, že bychom měli zvážit začlenění vitaminu B15 do dalšího výzkumu zdraví dýchacích cest.

Jak jsme diskutovali, vitamín B15 má potenciál podstatně ovlivnit lidské zdraví. Jsme nadšeni, že vidíme další vývoj výzkumu na téma této slibné živiny.

 

 

 

 

 

 

 

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..